Google görselde üst sıralara yükselmek yapılan aramaların üçte birinde web sitenizi avantajlı konuma getirmek anlamına gelir. Geçmişe nazaran daha çok önem kazanan Google görsel sıralaması, SEO açısından büyük öneme sahiptir. Web sitenize organik trafik çekebilmek adına nispeten düşük rekabetin bulunduğu görsel sıralamanızı üst sıralara taşıma stratejinize önem verebilirsiniz.

Google Görsel Sıralamasında SEO Çalışması Gerekli Mi?

Google görsele yönelik SEO çalışmaları gereklidir. Web sitenizin görsellerini kullanıcı deneyimi ve arama motoru beklentilerine göre optimize ederek görsel sıralamanızı yükseltebilirsiniz. SEO stratejinizi oluştururken web sitenizin görsellerini de planınıza katarak yüksek organik hit hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Google Görsel Aramalarında SEO Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Google görsele yönelik optimizasyon çalışmaları klasik web SEO çalışmalarına göre basittir. Panelinize görselinizi yüklerken yapabileceğiniz basit birkaç işlem ve anahtar kullanımı ile siz de hedeflediğiniz anahtar kelime sorgularında görsellerinizin yer almasını sağlayabilirsiniz. Görsellerinizin optimizasyonunu yaparken, aşağıda paylaşılan detaylara dikkat ederek optimizasyon çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz:

  • Görsel Ölçüleri: Görselinizin ölçülerini standart tipte seçerek işe başlayabilirsiniz. En ve boy arasında yüksek farklılıklar bulunan ölçüler yerine birbirleri ile orantılı ölçülere yönelebilirsiniz.
  • Görsel Boyutu: Yüksek kaliteli görseller arama sıralamalarında avantajlıdır. Görselinizi gereğinden küçük halde yüklemek yerine, web site hızınızı düşürmeden izin verilen en yüksek boyutta yüklemeyi tercih edebilirsiniz.
  • Görsel İsmi: Görsele verilen isimde anahtar kelime kullanımı tercih ederek, sorguda fark edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Görsel Eşleşmesi: Görselinizin seçilen kelime ile uyumlu olması gerekir. Metin ile uyumsuz görsellerin Google aralamalarında şansı yoktur. Anahtar kelime ve içeriklerinizle uyumlu görseller kullanmayı tercih edin.
  • Alternatif Metin: Görsel erişilebilirliğini artıran alternatif metin, tıpkı görsel ismi gibi anahtar kelime içermelidir. Alternatif metnin görselle ve dosya ismi ile ilişkili anahtar kelime içermesine dikkat edin.
  • Altyazı: Görsel hakkında bilgi vermek adına kullanılan altyazı, SEO açısından anahtar kelime kullanılarak hazırlanır. Alternatif metinden daha önemli olduğu bilinen altyazıya özen göstererek, sıralamada yükselmeyi garanti edebilirsiniz.
  • Sayfa Başlığı: Görselin yer aldığı sayfanın başlığı da önemlidir. SEO uyumlu bir başlık ile şansınız artacaktır.
  • Sayfa URL’si: Çok sayıda görseli tek bir URL içine yerleştirmek yerine, birkaç görseli URL’de toplamayı tercih ederek performansınızı artırabilirsiniz.
  • Etkileşim: Son günlerde etkileşime olan önem Google tarafından artırıldı. Yüksek kaliteli ve dikkat çekici görseller seçerek tıklanma şansınızı artırmanız halinde, görsel sıralamanızın da artacağını unutmayın.

Google Görsel SEO Çalışmasına İhtiyaç Olduğunu Nasıl Anlarım?

Görsel için SEO optimizasyon ihtiyacı arama sonuçlarını kontrol edilerek kolayca anlaşılabilir. İlişkili anahtar kelime aralamalarına yönelik Google Görsel sonuç filtreleme ekranını takip etmeniz halinde, web sitenizin görsel performansını takip edebilirsiniz. Görsellerinizin kalite, dikkat çekicilik ve boyut gibi yönlerden bir eksiği olmadığını düşünüyor fakat sıralamanızdan memnun değilseniz; Google görsel sıralaması yükseltmek için SEO dokunuşlarına ihtiyacınız olduğu sonucuna varabilirsiniz.