Web sitesi için alan adı seçmek şirketiniz veya markanız için isim seçmekle benzer mantıkta ilerler. Web dünyasında başarılı olmanın anahtarını elinde tutan domain seçimi, internet dünyasına adım atarken iddialı bir giriş yapabilmek için dikkat edilmesi gerekli ilk detaydır. Arama motoru algoritmalarının çalışma mantığına uygun olarak seçilmesi gereken alan adı, SEO uyumlu bir web sitesine yönelik atılacak ilk adımdır. Web tasarıma başlamadan önce domain seçimini doğru yapabilmek için sizlerle paylaştığımız önerilere göz atmayı ihmal etmeyin!

Marka Olma Potansiyeline Sahip İsimlere Yoğunlaşın

Marka olabilecek potansiyelde isimler ilerleyen süreçte Google ve diğer arama motorlarının size verdiği önemi artıracaktır. Başta Google olmak üzere arama motorlarının tamamı, faaliyet alanı her ne olursa olsun marka sahibi sitelere öncelik vermektedir. Web dünyasında otoritenizi artırarak hedef kitlenize daha kolay organik trafik kazanmak için marka olmaya aday, dikkat çekici ve akılda kalıcı isimlere yönelin.

Kısa, Kolay Telaffuz Edilen ve Akılda Kalıcı Domain İsimlerine Yönelin

Kısa ve akılda kalıcı domainler hedef kitlenizce kolay ve doğru anlaşılabilmenizi sağlar. SEO kriterleri için de kısa domainlerin önemi sektördeki tüm aktörler tarafından bilinmektedir. Kısa ve telaffuzu kolay domain isimlerine yönelerek hem akılda kalıcılık sağlayabilir, hem de Google tarafından organik trafikle ödüllendirilirsiniz.

Anahtar Kelime İçeren Domain İsimlerine Göz Atın

Domainde anahtar kelime kullanımı halen kullanılagelen bir SEO taktiğidir. Gerek projenizin hangi amaca hizmet ettiğinin anlaşılması, gerek otorite olmak istediğiniz kelimeye yönelik Google’a doğru sinyallerin gönderilmesi için siz de domain seçerken anahtar kelimelere yoğunlaşabilirsiniz. Her ne kadar etkili bir taktik olsa da anahtar kelime seçerken diğer alan adı seçimi kriterlerini de göz ardı etmeyin!

Tepeden Tırnağa Özgünlükten Taviz Vermeyin

Özgünlük arama motorlarının ve hedef kitlenizin değer verdiği ilk kriterdir. Özgün tasarımlar, domain seçimleri ve içerikler ile rakiplerinizden yaptığınız her farklı geliştirme; size çifte ödül sunacaktır. Alan adınızı seçerken özgün davranmaya özen göstererek kurumsal kimliğinizi henüz internet dünyasına adım attığınız ilk anda hedef kitlenize gösterebilirsiniz.

Domain Uzantısını Doğru Belirleyin

Alan adında uzantı akılda kalıcılık ve marka olma yolunda atılması gerekli önemli bir adımdır. Seçtiğiniz domain için “.com” veya “.net” gibi farklı uzantılar seçmeye öncelik vermeniz gereklidir. Marka tescili yaptırmanız halinde “.com.tr” domain uzantısı da seçebilirsiniz. Kullanıcıların markanızın web sitenize doğrudan giriş yapabilmeleri için akılda kalıcılığa önem vermeniz, akılda kalıcılık için kısa ve otoriter uzantılara yönelmeniz gereklidir.

Alan Adı Seçerken Tire Kullanmaktan Kaçının

Alan adında tire kullanımı marka kimliği oluşturma çabanızın üzerine kırmızı kalem çekmek anlamına gelir. Gösterdiğiniz tüm özeni bir anda yerle bir edebilen bu seçimden uzak kalmayı tercih edin. Akılda kalıcı, basit ve marka olmaya aday alan adı seçerken tire kullanmaktan uzak durun!