Web tasarıma başlarken alan adı ve hosting satın alma ile süreç başlarken tasarımın yayına alınmasına kadar farklı süreçler yerine getirilmelidir. Kurumsal ya da bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenen web tasarım sürecinde iyi bir başlangıç yapmak, hedeflenen başarıyı yakalamada azami öneme sahiptir. İster web site tasarımını kendiniz yapın, isterseniz iyi bir web tasarım ajansı ile çalışın; doğru bir sıralamayı takip etmeden hazırlanan web sitelerinde arzu edilen sonucu yakalamak mümkün değildir. Sizleri için hazırladığımız bu yazımızda profesyonel web tasarımcıların nereden başladığını ve hangi adımları takip ettiğini öğrenebileceksiniz.

Web Tasarım Giriş Aşamaları Nelerdir?

Web tasarım girişi kodlama ile başlar. Her ne kadar hazır temalar kullanılarak kodlama süreci ile zaman kaybedilmek istenmese de özgün bir tasarıma sahip olmak için kodlama bilgisine ihtiyaç duyulur. Kodlamaya nereden başlamalıyım sorusunu sonralar için HTML ve CSS dilleri, başlangıç yapmak için ideal kodlama dilleri olarak ön plana çıkar. Devam eden süreçlerde farklı kodlama dilleri öğrenilerek ya da hazır kodlama formatlarından yararlanılarak tasarıma başlanabilir. Kodlamayı takip eden tasarım süreçleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Tasarımın hosta aktarılarak web sitesinin eklenmesi
  • Web sitesine içerik eklenmesi
  • SEO optimizasyonunun yapılması

HTML ve CSS Biliyorum, Web Tasarım İçin Yeterli Mi?

HTML ve CSS kodlama dilleri tasarıma ilk adımı atarken yeterli kabul edilmekte, web sitesini yayına almak için pek çok işlevsel çözümler için kullanılabilmektedir. Profesyonel web tasarım hizmetinde ise sadece bu iki kodlama dili yeterli gelmemekte, müşteri ihtiyaçları ve sektörel gereksinimler doğrultusunda ajanslar tarafından farklı kodlama dilleri kullanılarak özgün tasarımlara imza atılabilmektedir. Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan ve markaların prestijini yansıtan tasarımlar için HTML ve CSS dışında şu kodlama dilleri kullanılır:

  • Javascript (JS)
  • PHP
  • Python
  • ASP
  • Ruby
  • XML
  • Ajax

Görsel Tasarım Web Tasarımın Neresinde?

Web tasarımda görsel tasarımın yeri hemen kodlama ile yan yandır. Web sitesi için hayal edilen tasarımın hayata geçirilmesi, grafik tasarımın işidir. Marka logosu ya da farklı bir kurumsal tasarım gereksinimleri dışında hayal edilen web tasarımın çizilmesi, iyi bir grafik tasarım bilgisine ve program hakimiyetine olan ihtiyacı artırır. Photohop bu süreçte en çok kullanılan grafik tasarım programı olurken, ihtiyacı karşılamak adına daha spesifik görsel tasarım programlarından yararlanılmaktadır.

Neden Web Tasarım Hizmeti Almalıyım?

Web tasarım hizmeti alma nedenleri altında kurumsal ihtiyaçlar yatar. Faaliyet amacı her ne olursa olsun profesyonel web tasarımı süzgecinden geçmeyen siteler, zorlu dijital rekabette ayakta kalamamaktadır. Özgün, kullanıcı dostu ve SEO optimizasyonu yapılmış tasarımlara olan gereksinim giderek artarken, sıfırdan web sitesi tasarlamaya öğrenmeye başlayarak ya da amatörce yapılan uğraşlar ile kurumsal kimliğinizi ön plana çıkartacak sonuçlar ortaya çıkmamaktadır.

Konya web tasarım ajansı Labkod, deneyimli ve kreatif ekibi ile markanıza itibar kazandıracak işlere imza atmaktadır. Projeniz bireysel, ticari ya da tanıtım odaklı olsun; dijital dünyada rakipleri ile başa çıkabilecek bir web tasarım hizmetinden yararlanmak için Labkod tecrübesinden yararlanabilirsiniz.