09 Şubat 2021 - Salı

Web tasarımında yeni trendler değişime devam eden internet kullanım alışkanlıklara ayak uydurmayı sürdürüyor. Artan mobil internet kullanımı web tasarım trendleri üzerinde etkisini artırırken, değişen Google algoritmaları da yeni akımlara yön vermeyi sürdürüyor. SEO uyumlu web tasarımların halen popüler olduğu 2021 yılında, tasarım trendlerinde kullanıcı deneyimi ile birlikte dikkat çekici, etkin ve göz kamaştırıcı işlerin popülaritesi artıyor. Dijital dünyaya etkili bir giriş yapmak ve marka kimliğini internette en iyi şekilde temsil edecek tasarıma sahip olmak isteyen okurlarımız için en iyi web sitesi tasarımlarında görülen tasarım trendlerini yazımızda derledik.

2021 En İyi Web Sitesi Tasarımları Hangi Değişiklikleri İçeriyor?

En iyi web sitelerinde tasarımlar tasarımdaki trendleri belirleme açısından büyük önem arz ediyor. Web tasarımında en yeni trendler 2021 yılı ile birlikte sade ve minimalist tasarımların ötesine taşarken, değişen arama motoru algoritmaları ile birlikte SEO uyumlu ve kullanıcı dostu tasarımlar ön plana çıkıyor. Yeni yılda mobil uyumluluğa olan ilginin giderek artması beklenirken, UX ve UI tasarım isimlerinin sıkça duyulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

UX ve UI Tasarım Nedir?

UX ve UI tasarım isimleri web tasarımda giderek önem kazanmaya devam ediyor. Birbirini tamamlayan iki kavram olarak öne çıkan ve kullanıcı memnuniyetini hedef alan bu iki kavram, web sitelerinde mükemmel kullanıcı deneyimini hedefliyor.

UX tasarım; kullanıcı davranışlarının tasarımda ön plana tutulması anlamına gelir. Tasarımda yer alan tüm detayların kullanıcı davranışları ile uyumlu olmasına özen gösteren UX tasarım, kullanıcı ara yüz tasarımı anlamına gelen UI tasarım ile birleşerek web tasarım trendleri açısından bu yılın parlayan yıldızını oluşturuyor.

2021 En Yeni Web Tasarım Trendleri Neler Olacak?

En yeni web tasarım trendleri merkezinde, kullanıcı odaklılık olacak. Her geçen gün kendisini geliştiren ve arama motoru sektörünü domine eden Google, kullanıcıyı en kestirme yoldan aradığına ulaştırmayı hedeflerken iyi bir deneyim sağladığından emin olmak istiyor. Hayata geçirdiği yeni güncellemeler ile mobil uyumluluk ve hızlı bilgi erişimi gibi konulara ağırlık veren Google, yeni trendleri de şimdiden oluşturdu. Gelin, hep birlikte web site tasarım trendlerinde yer alacak unsurlara göz atalım!

  • Tam Mobil Uyumlu Tasarım: Mobil internet kullanımının masaüstü kullanımı geride bıraktığı bilinen bir gerçek. Web tasarımlarında ise bu trend çoktan yerini aldı ve mobil uyumluluk web tasarımlarının olmazsa olmazı haline geldi. Google da “AMP” adını verdiği yeni projesi ile daha hızlı ve iyi mobil internet deneyimi sunarken, tam mobil uyumu ve responsive tasarımı yeni yılda da önemini artırmayı sürdürecek. Son olarak mobil sitelerin, masaüstü sitelerden daha önce indeks aldığı bilgisini paylaşarak mobil uyumun önemini bir kez daha sizlere hatırlatalım.
  • Daha İyi Site Açılış Hızı: SEO kriterlerinin ilk sırasında yer alan site açılış hızı, bilgiye erişimin ışık hızına ulaştığı 2021 yılında da tasarımların olmazsa olmazı sayılmaya devam edecek. Tasarımlarda site hızını olumsuz etkilemeyecek tasarımlar tercih edilirken, yavaş yüklenen siteler arama motorlarından dışlanmaya devam edecek.
  • Daha Büyük ve Kalın Fontlar: Web tasarımda yeni yılda dikkat çekicilik ön planda olacak. Kullanıcının dikkatini çekmenin yanında aradığını bulmasını sağlamak için kalın font kullanımı tek başına yeterli olmayacak. Web tasarımcılar 2021 yılında daha büyük fontlardan yararlanarak başlık ve içeriklerin görünürlüğünü artıracaklar.
  • Animasyon ve Video Arka Plan Desteği: Kullanıcıya verilmesi istenen mesajları iletirken dikkat çekici görsellerin yanında animasyon ve video arka plan desteğinden yararlanılacak. Google sıralama kriterlerinde önemli bir yer tutan ve kullanıcı etkileşimini artıran animasyonlar ve video arka plan desteği, bu yılın popüler web tasarımlarında sıkça karşımıza çıkacak.
  •  Paralax Efektler ile 3 Boyutlu Görünüm: 3D hisse verilmesi, web site tasarımlarında bu yıl daha fazla karşımıza çıkacak. Paralax efektlerden yararlanılan tasarımlar ile 3 boyutlu algısı yaratmayı başaran markalar, kullanıcı deneyimini sağlama ve etkileşim elde etme amacında arzu ettiği başarıyı yakalayacak.
  • Bölünmüş Ekranlara Yeniden Merhaba: Web sitelerinde artan minimalist tasarım ilgisi, bölünmüş ekranları hayatımıza yeniden alıyor. Split screen yöntemi pek çok sektörde yerini hızla geri almayı sürdürerek marjinal görünümlerin vazgeçilmezi haline gelmeye çoktan başladı!
  • Tam Ekran Tasarım: Erişilebilirliği artıran tam ekran tasarım, 2021 yılında kullanıcı deneyimini artırmak isteyen web tasarımların tercihinde yer alacak. Tek bir ekranda kullanıcının aradığı pek çok şeyi sunmayı başaran bu tasarım ile başta e-Ticaret siteleri olmak üzere farklı sektör temsilcileri, okunması gerekli metinleri alışveriş onay sayfalarında kullanıcıya sunabilecek.
  • Özgün Tasarım: Google’ın da baskısı ile tasarımda özgünlük ihtiyacı giderek artacak. Sadece web tasarım aşamasında değil, kodlama ve içerik bakımından da özgün çalışmalar Google gözünde daha fazla önem kazanacak.

En İyi Web Tasarım Trendlerini Takip Etmek Neden Önemlidir?

Web tasarım trendlerini takip etme nedeni iyi bir iş ortaya koymakla birlikte, markalaşma yolunda önemli adım atmakla ilişkilidir. Hayata geçirilen web sitelerindeki amaç markanın prestijini artırmakla birlikte kullanıcı etkileşimi yakalayabilmektir. Arama motorlarına çok iş düşen bu süreçte, arama motorlarının aradığı kriterleri yerine getirmek ve özgün olmak, web trendlerini takip etmeyi gerektirir.

Arama motorlarının giderek artan güncellemeleri ve değişen kullanıcı davranışları, tasarım trendlerinin de her geçen gün evrilmesine yol açmaktadır. Takibinin neredeyse imkansız hale geldiği bu süreçte profesyonel bir hizmet alma zorunluluğu giderek artmaktadır. İyi bir müşteri referansına sahip olan, deneyimli ve yenilikleri yakından takip eden firmalar bu süreçte ön plana çıkmaktadır.

Konya web tasarım firması Labkod, işinin ehli tasarım ve yazılım ekibi ile tasarım sürecinde trendlere uygun işler ortaya koymaktadır. Kreatif kadrosu arama motoru algoritmalarını yakından takip ederek, müşteri ve arama motoru beklentilerini tasarımlarında buluşturur. Kurumsal kimliğinizi ön plana çıkartan web siteleri için web tasarım trendleri ile uyumlu işler ortaya koyan Labkod ile çalışmak için hemen iletişime geçerek, en iyi Konya web tasarım ajansı ile çalışma şansı yakalayabilirsiniz.