Web tasarımda dikkat edilecekler ortaya çıkan sonucun kurumsal kimliği yansıtabilmesi bakımından büyük önem arz eder. Doğru ilk adım ile başlaması gereken web tasarım sürecinde marka kimliğini yansıtacak sonuçlar almak için tasarımın her aşamasında azami dikkat sarf edilmesi gereklidir. Web tasarımda dikkat edilecekler ise sadece site görünümü ile ilgili değildir.  Arama motorlarının da sıralama kriterlerine hitap eden SEO uyumlu web tasarım ilkelerine dikkat edilmelidir. Kurumsal bir web tasarım nasıl olmalıdır sorusuna yanıt verdiğimiz yazımızda, tasarım sürecinde hangi aşamalara neden dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili merak ettiğin tüm detaylara ulaşabileceksiniz. Dilerseniz yazıya başlamadan önce Web Tasarıma Nereden Başlamalı isimli yazımıza göz atarak sürecin başlangıcı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Web Sitenizin Kime Hitap Edeceğine Karar Verin

Web sitenizin hedef kitlesi henüz tasarıma başlamadan netleştirilmelidir. Bu aşama web tasarım hizmetini kimden alacağınıza karar vermeden önce kesinleştirilmelidir. Hedef kitlenizi belirlediğinizde onların ne istediğini anlamanız ve bu beklentileri yerine getirebilmek için neler yapabileceğiniz önemlidir. Ziyaretçilerinizin neden web sitenize geleceği sorusuna yanıt bulmanızla birlikte başlayan süreçte, onların istekleri ile örtüşen ürün ve hizmetleri ön plana çıkartarak tasarımın temelini oluşturabilirsiniz.

Web Site Tasarımınızın SEO Uyumlu Olduğundan Emin Olun

Web tasarımda SEO uyumluluğu dijital dünyada görünürlüğün anahtarını elinde tutar. İnternet kullanımının neredeyse tamamına hükmeden arama motorları, web trafiğinin de kontrolünü elinde tutar. Google ve diğer arama motorlarının hedef kitlenizle aranızdaki köprüyü oluşturduğunu ve bu köprüyü oluştururken en büyük inşa malzemenizin SEO uyumu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Arama motorlarına yönelik optimizasyon çalışmaları yapılmış web tasarımları, rakiplerin her zaman bir adım önünde olacaktır. SEO uyumlu web tasarımın neden önemli olduğu ve nasıl olması gerektiği ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için SEO Uyumlu Web Tasarımı konulu yazımıza başvurabilirsiniz.

Tasarım Renginiz Kurumsallığınızı Yansıtsın

Tasarımda kurumsallığı yansıtan renk seçimi müşterilerinize prestijini göstermenin en etkili yoludur. Müşterilerinden tam not alan pek çok kurumsal web sitesi, web tasarımda dikkat edilecekler listesinin başına renk seçimini yerleştirir. Renk seçiminde ise sektöre göre belirlenmiş bazı kabuller bu süreçte işinizi kolaylaştırır. Kurumsal web sitelerinde siyah ve kahverengi renklerin ya da gıda sektöründe kırmızı renklerin seçimi, tasarımda rengin önemini gözler önüne seriyor.

Mobil Uyumu İhmal Etmeyin

Web sitelerinde mobil uyumluluk gerek arama motoru, gerek internet kullanıcıları tarafından vazgeçilmez bir değerlendirme kriteri olarak ön plana çıkar. İyi bir web tasarımcı, tasarımda mobil uyumluluğu olmazsa olmaz bir ihtiyaç olarak görmelidir. Mobil internet kullanımının devam eden yaygınlaşma hızı göz önünde alındığında, mobil uyumlu olmayan tasarımların hayatta kalamayacağı aşikardır. Öyle ki Google ve diğer arama motorlarının tamamı, mobil uyumlu olmayan web sitelerini arama sonuçlarında arka sayfalara göndermektedir.

Web Siteniz Hızlı Açılsın

Web sitesinin açılma hızı kullanıcıya sunduğu deneyim sebebi ile arama motorlarının dikkat ettiği önemli kriterler arasında gelir. Yapılan araştırmalarım gösterdiğine göre internet kullanıcıları, birkaç saniyelik gecikmelere bile tahammül göstermemekte ve sayfanın açılmasını beklemeden çıkış sağlamaktadır. Gerek SEO gereksinimi gerek kullanıcı davranışı sebebi ile sayfa açılma hızı 2 ila 3 saniyeden daha uzun süren web tasarımları başarılı olamamaktadır.

Kullanıcı Dostu Tasarıma Sahip Olun

Kullanıcı dostu tasarımlar webde kalıcı bir başarı elde etmenin anahtarını elinde tutar. Tasarımın her aşamasında hedef kitlenin beklentileri ilk plana alınarak kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olunabilir. Kolay ulaşılabilir menüler, okunabilirlik düzeyi yüksek içerikler ve doğru kurgulanmış linkler; kullanıcı dostu tasarımın olmazsa olmazıdır. Web tasarımınızı incelerken basit ve kullanışlı bir sonuç ortaya çıktığından eminseniz, kullanıcı deneyimine önem verildiği sonucuna ulaşabilirsiniz.

Web Sitenizde Özgünlükten Taviz Vermeyin

Web sitelerinin özgünlüğü gerek marka itibarına, gerek arama motoru beklentisine yönelik tasarımda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntıdır. Web sitenizin sadece görünüm olarak değil, içerdiği görsel ve yazılı içeriklerin de özgün olması önemlidir. Özgün olmayan tasarımlar ile webde başarılı olmak mümkün değildir. Profesyonel bir web tasarım hizmeti alırken özgünlük kırmızıçizginiz olmalıdır. Web tasarımda dikkat edilecekler listesinde özgünlük için ayrıcalıklı bir yer ayırmadıysanız, web siteniz ile hedef kitlenizi etkileyebilmeniz mümkün olmayacaktır.