SEO kavramı yaygınlaşan aram motoru kullanımı ile günümüzün en çok bilinen terimi haline geldi! “Arama motoru optimizasyonu” anlamına gelen “Search Engine Optimization” kelimesinin baş harfleri kullanılarak geliştirilen SEO, karşılık geldiği anlamdan da anlaşılacağı üzere web sitenizin arama motoru uygunluğu olarak özetlenir. Web sitenizin arama motorlarında bulunurluğunu artırmaya odaklanan bu işlemler zinciri ile dijital dünyada önemli bir avantaj elde edilmesi hedeflenir. Yüksek ziyaretçi trafiği çeken bir web sitesine sahip olarak işletmenize sağlayacağınız avantajı düşünerek, iyi bir SEO stratejisine sahip olmanın sağlayacağı avantajları fark edebilirsiniz. Labkod, deneyimli ve yeniliklere adapte olabilen ekibi ile kurumsal ve bireysel

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO yukarıda bahsettiğimiz şekilde arama motorlarına yönelik web sitesinde yapılan iyileştirmeler için kullanılan tanımlamadır. Google, Yandex, Yahoo ya da Bing gibi arama motorları üzerinden yapılan aramalarda karşılaşılan sonuç sıralamaları, SEO işleminin sonuçlarını gösteren bir karne olarak düşünülebilir. Kısaca SEO; arama motorunda hedefledikleri anahtar kelimelerde arama yapan kullanıcıların gereksinim duyduğu alakalı ve doğru verilere en hızlı şekilde ulaştırmak için web sitelerinde yapılan iyileştirme çalışmaları olarak özetlenebilir.

SEO Neden Gerekli?

SEO gerekliliği dijital dünyada varlığını sürdürmeye karar vermiş şirketlerin, yaşam döngülerine devam edebilmelerine dayanır. İşletmelerin varlığını sürdürebilmeleri büyümeleri ile ilişkilidir ve arama motorları, internet kullanımının oldukça yüksek bir bölümüne hükmetmektedir. Başta Google olmak üzere arama motorlarında görüntülenebilmek, markaya her gün milyonlarca ziyaretçi anlamına gelir. Arama motorlarında üst sıralarda yer almanın formülü de SEO’dan geçer. SEO neden önemli sorusuna yanıt arıyorsanız, sadece şu üç madde bile neden SEO yaptırmanız gerektiğini özetler:

  • Mobil ve masaüstü internet kullanıcıları web sitenizi ve markanızı keşfeder.
  • Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullanarak size daha kolay ulaşabilirler.
  • Ziyaretçi sayınız ger geçen gün artar ve satış yapma olasılığınız da artışa geçer.
  • Ekstra reklam yayınlamaya gerek kalmadan marka bilinirliğiniz artar ve tanıtım maliyetleriniz aşağı çekilir.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO yapılışı tecrübe isteyen bir süreçtir. Google ve diğer arama motorları gerçekleştirdikleri güncellemeler sonrasında hazırladıkları yayımlar ile aradıkları kriterleri paylaşırlar. Kriterleri doğru yorumlamanın yanında başarısı denenmiş yöntemlerden yararlanarak doğru optimizasyon çalışmaları gerçekleştirmek, tecrübe ister. İyi bir SEO stratejisi ile tecrübe birleştiğinde ise ortaya mükemmel sonuç çıkmaktadır. İyi bir SEO stratejisi oluşturulurken uzmanlar, şu hususlara dikkat ederek başarıyı elde edebilirler:

  • Site içi linkleme çalışmaları
  • Backlink çalışmaları
  • Görsel optimizasyonu
  • Mobil uyumluluk
  • Anahtar kelime araştırması
  • Anahtar kelimeye uygun özgün ve kaliteli içerik hazırlanması
  • Teknik SEO çalışmaları

Labkod SEO Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Labkod’da SEO fiyatlaması tercih edilen düşük fiyat politikası sebebi ile büyük beğeni toplamaktadır. İşinin ehli, tecrübeli, inovatif ve Google algoritma güncellemelerini yakından takip ederek yenilikleri ilk uygulayan isimler arasında yer alan ekiplerimiz ile kurumsal ve bireysel web siteleri için başarılı stratejiler üretmekteyiz. Başarılı stratejilerimizle mutlu müşteri referansımızın gösterdiği gibi arzu edilen sonuçları yakalarken, müşterilerimize düşük maliyetlerle hizmet sunabilmekteyiz.

Deneyimli ekiplerimiz alacağınız hizmete göre sıfırdan SEO uyumlu web sitesi hizmeti vererek anahtar teslim tüm süreci başarılı bir şekilde yönetebildiği gibi, halihazırda aktif olan web siteniz için SEO hizmeti verebilmektedir. Web siteniz faaliyeti süresince aldığı trafik değerlerini, kaynaklarını ve kanallarını analiz eden ekiplerimiz, rakiplerinizi de analiz ederek sizleri Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara taşıyacak stratejileri belirler. Stratejinin belirlenmesi ardından hizmet maliyeti de ortaya çıkarken, rekabetçi fiyatlarla verilen profesyonel SEO desteği hizmetimizden memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.